2020 Hammy Retrospektív

This post is also available in:   English

Évzáró blogbejegyzésünkben megkíséreljük összefoglalni az elmúlt év nagyobb fejlesztéseit, fontosabb eseményeit és választ keresünk arra is, hogy miért is tekinthetjük a 2020-as évet a Hammy évének. 

Méltán állíthatjuk hogy 2020 a Hammy éve volt. Olyan meghatározó funkciók tűntek fel a Hammy alkalmazásban, mint a Vizuális drag & drop HTML editor, a titkosított email küldés vagy a távoli ügyfélnyilatkoztatás, emellett több webináriummal is jelentkeztünk, a hammy3.com blog elindult és a social mediában is erőteljesebb lett a jelenlétünk. Elindítottuk Saas (Software as a service) szolgáltatásunkat is Hammy Direct néven.

A Hammy fejlesztő csapata 2021-ben is rendületlenül folytatja majd az építő tevékenységét, és legfőképp a marketing funkciók megújulásával, bővítésével fogunk mihamarabb jelentkezni már a következő év első negyedévében. Ámde ne szaladjunk ennyire előre, nézzük meg, hogy mik is voltak a legsikeresebb, legjelentősebb fejlesztési eredményeink ebben az évben és témánként nézzük meg azt is, hogy miket tervezünk az elkövetkező esztendőben.

Hammy Vizuális editor (Drag & Drop HTML editor)

A nemrégiben megrendezésre került webináriumon mutattuk be 2020 legjelentősebb fejlesztését, a Hammy Vizuális szerkesztőt. Segítségével teljesen testreszabható tartalmat hozhatunk létre meglévő és potenciális ügyfeleink számára. A kampány vagy e-mail tartalom létrehozása egy egyszerű de hatékony WYSIWYG HTML szerkesztővel történik. A szerkesztőfelületnek videós bemutató bejegyzést is szenteltünk.

Jelenleg a szerkesztő tökéletesítésén dolgozunk annak érdekében, hogy a legkülönbözőbb platformokon, kliensekben is ugyanazt az eredményt kapjuk. A következő évben további újításokat tervezünk, egyszerűsítjük a dinamikus adatok kezelését, feltételes komponens beillesztést vezetünk be és bővítjük a beépített komponensek halmazát is. 

Docx sablon alapú, PDF generálás

A Hammy output menedzsmentjének egyik legfőbb alapfunkciója a docx sablon alapú PDF előállítás, mely szintén ebben az évben forrta ki magát teljesen. Ennek segítségével perszonalizált nyomtatható formátumú dokumentumot állítunk elő, docx sablon alapján.

A docx sablonban - hasonlóan az email template-hez - dinamikus adatok, ciklusok, feltételek és listák is használhatóak, tetszőleges struktúrában. A sablon felépülhet fragmentekből is ugyanúgy, ahogy a kommunikációs sablonok esetében.

A folyamat karbantartását és jóváhagyási workflow-ját admin felületen biztosítjuk. PDF generálás alapból megtörténhet a kiküldéskor és email-hez csatolható, aláírható, időbélyegezhető és titkosítható is a folyamat során. Emellett a PDF generálás szolgáltatás API-n keresztül is (SOAP XML,JSON, JSON API formátumok HTTP-n és Queuen keresztül is) elérhető, így nagy mennyiségű PDF előállítás is megvalósítható ennek segítségével.

A Hammy admin felületen az engedélyezési, mintakészítési folyamat további szofisztikálása, fejlesztése szerepel a következő évi tervek között. 

Titkosított email küldés

Az MNB 2017-ben ajánlást adott ki, amely arról szól, hogy a jogszabályi rendelkezés alapján az ügyfél érzékeny, védendő adatainak megfelelő kezelése a folyamat minden fázisában szükséges. Különböző elfogadott eljárások jelentek meg, ennek egyik példája az, hogy a védendő adatokat is tartalmazó küldemények hozzáférhetőségét az intézmény (pl. biztosító) által működtetett, jelszóval vagy más biztonsági elemmel védett felületre történő belépést igénylő, elektronikus ügyfél-postafiókba történő kézbesítéssel biztosítsa.
Másik eljárás, mely szinten megfelel a törvényi elvárásoknak, az ha érzékeny adatokat is tartalmazó PDF állományt ügyfél által ismert jelszóval kódoljuk. Azonban mindkét megoldásnak megvan a hátránya. Az előbbinek hogy bonyolult regisztrációs folyamaton átesve érhetik csak el az ügyfelek a portálon keresztül a küldeményeket, az utóbbinak pedig hogy nem biztos hogy minden adat rendelkezésére áll az intézménynek a megfelelő PDF titkosító jelszó előállításához. 

Az általunk implementált email titkosítása a két megoldás ötvözése, nem szükséges hozzá bonyolult, többlépéses regisztráció és a jelszót az ügyfél maga választja ki az első hozzáférésnél. A megoldás kifejezetten népszerűvé vált ügyfeleink körében és több millió levél került kiküldésre ennek a technológiának segítségével ebben az évben. Az email titkosítás folyamatában ügyfélnek küldött email-es tartalom, csatolmányokkal együtt, egy egyedi titkosító kulccsal kódolásra kerül és ezt a titkosított tartalmat kapja meg az ügyfél az email fiókjába. Az eljárás magas szintű biztonságot nyújt, az intézmény nem tárolja a titkosított tartalmat, sőt az ügyfél közreműködése nélkül nem is tudja kikódolni. A teljes folyamat ismertetése meghaladja blogunk kereteit, de kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére. Kérjük jelezze felénk konzultációs igényét és megkeressük

A titkosított email küldés folyamat is rejt még magában továbblépési lehetőségeket, melyeket a közel jövőben szeretnénk kiaknázni; többek között a google analyitcs integráció, és javascrip preparáció a titkosított email megtekintő oldalhoz. 

Forgalom szabályozás

A Hammy Digitális Direkt Marketing (DDM) felületen már ismert fogalom a kötegelt küldés, melynek segítségével szabályozható, hogy hány darab levelet és milyen időközönként szeretnénk kiküldeni a kampányban. Ezt a funkcionalitást terjesztettük ki általánosan is, minden kommunikációs üzenet tekintetében, összes csatornára, nem csak a DDM felületen készült hírlevelekre. 

A kötegelt, szabályozott küldés célja, hogy ne árasszuk el az ügyfeleket egyszerre nagy számú levéllel, elkerülve ezzel például az ügyfélszolgálathoz beérkező esetleges tömeges megkereséseket. A forgalomszabályozás konfigurálása történhet sablonra, sablon csoportra, vagy akár globálisan is. Két szabályozó paramétert kell megadni, melyek a következők: küldési időablak és küldési sebesség. A küldési időablak azt határozza meg, melyek azok az időszakok, amikor az adott sablonból készült kommunikációs üzenet kiküldhető, ezt percre pontossággal lehet definiálni. 

A küldési sebesség az óránként küldhető üzenetek számát szabályozza. Ha ezt meghaladó üzenet küldési kérés érkezik a Hammy-be, akkor a megadott sebesség feletti üzeneteket várakoztatjuk. A forgalom szabályozás miatt várakozó üzenetek új státuszt kapnak (REGULATED - ‘Szabályozás alatt)’, mely segítségével a HammyAdmin felületen is jól követhetővé, lekérdezhetővé válnak.  

A forgalom szabályozás teljes funkcionalitása várhatóan a januárban, a 3.21.1-es release keretében kerül élesítésre az ügyfeleinknél.

Mester sablon bevezetése

A mester sablon funkcióval a Hammy sablonkezelése tovább szofisztikálódott. A mester sablon külön sablon típusként jelenik meg a HammyAdmin Üzenettípusok oldalon 'Mester email sablon' néven. Teljesen hasonlóan az email típushoz létrehozható, kezelhető és küldéshez is használható. A plusz funkcióját úgy tudja betölteni ha más, normál email sablonhoz rendeljük hozzá a Sablon / Beállítások felületen a ‘Mester sablon‘ szekció alatt. Ekkor a normál email sablon subject mezőjét vagy email body tartalmát felülírja a mester sablon subject vagy body tartalma. A felülírás megtörténhet minden esetben (forced overwrite) vagy csak akkor ha normál email sablon subject vagy body mezője üres. Ez a Beállítások felületen keresztül vezérelhető. Ezzel elérhető hogy több sablon szövegezését közösen kezeljük, egyszerűbben módosíthassuk a mester sablon oldalán. 

Távoli ügyfélnyilatkoztatás

A tanácsadói távnyilatkoztatás fejlesztés célja az, hogy lehetőséget adjon a tanácsadóknak ügyfeleik állománymodernizációs nyilatkoztatására, ezzel támogatva a járvány helyzet kezelésének érdekeltségi rendszerét. Ügyfeleink a krízishelyzetben a tanácsadókat elsősorban távértékesítési megoldással a tranzakció típusú aktivitási feladatok feldolgozására ösztönzik.

A perszonalizált nyomtatható dokumentumok előállításához egy kényelmes, testreszabható felületet biztosítunk, amely segítségével a távoli ügyfélnyilatkoztatás teljes adattartamát be tudjuk állítani. A forrás docx sablon változói előzetesen konfigurálhatóak, megjelenésük, típusúk, kötelezőségük megadható.

A folyamat során az előtét rendszerben megfelelően előkészített url segítségével a tanácsadó egy áttekinthető webes ürlap felületre jut, amely a forrás docx sablonokban elhelyezett változók alapján dinamikusan kerül előállításra. A kitöltött űrlap mezői automatikusan validálásra kerülnek a korábban beállított kötelezőségek alapján és az űrlap bármely stádiumában PDF előnézetben ellenőrízhető, majd a végleges formájában emailben nyilatkozattételre kiküldhető.

Ideális megoldás ez egy tanácsadói nyilatkoztató felület megvalósításához, vagy akár egyedi ügyféllevelek készítéséhez és küldéséhez. Amennyiben többet szeretne tudni erről az eszközünkről, keressen minket!

Hammy Direct

Évközben a szintén idei évben megvalósított organizáció alapú felhasználókezelési funkciónkat kihasználva elindítottuk Saas szolgáltatásunkat, egyelőre még csak teszt jelleggel. A Hammy Direct néven futó szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az ügyfeleink úgy használják a Hammy-t, hogy nem vásárolják meg és telepítik saját szerverre a teljes szoftvercsomagot, hanem előfizetéses modellben, a használati intenzitásnak megfelelően szolgáltatásként veszik igénybe a Hammy marketing és tömeges email küldő funkcióit. 

Terveink szerint a 2021-es évben széleskörűen is elindítjuk az éles szolgáltatást. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük jelezze felénk!

---

Ez az év számos jelentős kihívást tartalmazott a Hammy életében, amelyeket elhivatott munkatársaink segítségével sikerrel küzdöttünk le. A Hammy - ahogy immár több mint egy évtizede - ismét bizonyította az üzleti kommunikációban a nagyvállalati szintű robosztusságát, integrálhatóságát, megbízhatóságát, hatósági megfelelőségét és mindezeket kiegészítve a Hammy vizuális szerkesztő bevezetésével, az Omni-channel kommunikációval és több egyéb jelentős új funkcióval idén a Hammy Digital Direct Marketing komponens is előlépett az árnyékból. 

Sikereinkkel felvértelvezve, tervekben bővelkedve és lelkesen tekintünk az előttünk álló időszakra és ezúton kívánunk Önnek boldog karácsonyt és egészségben, sikerekben gazdag Új évet. Kérjük, tartson velünk a 2021-es évben is! 
 

A bejegyzés teljes szövege a medium.com-on olvasható
production | 1.5.8